Sexolog-trenger en det da?

Tenkte jeg skulle skrive litt om hvorfor det kan være lurt å snakke med en sexolog.

Jeg er opptatt av at den viktige hverdagsexen må funke, fordi, det er flest hverdager og derfor superviktig at sex settes på agendaen i hverdagen, om nødvendig så bør det settes i kalenderen.

Det er så viktig for så mye at sexlivet funker, enten om du er alene eller om du er i et parforhold.

Sex er sunt?

God sex er sunt, og viktig for helse og livskvalitet. Men av og til kan det være mindre tid og overskudd til sex og typisk for eksempel når man er i småbarnsfasen, da er det jo mye logistikk og kanskje er kroppen og hodet ikke helt påkoblet til den type aktivitet heller. Eller for eksempel hvis man lever med en kronisk sykdom, så kan det jo være at sexlivet utfordres av ulike årsaker. Overgangsalder kan også være en slik fase. Eller i andre livskriser som i en sorgprosess, eller hvis man er under sterkt press og stress. Livet er stadig i utvikling heldigvis, men det betyr også at man stadig også kanskje må tilpasse seksualiteten sin og være innstilt på å være nysgjerrig og utforskende. Fordi, det kommer ikke av seg selv og den jobben er det veldig lurt å investere i – fordi sex er godt, det er sunt og som mange vet og sikkert har erfart, så kan det jo også medføre stress og dårlig stemning hvis det ikke funker?

Søk hjelp i tide!

Jeg erfarer at mange kan ha utfordringer med intimitet og seksualitet. Og mange strever og oppover det som en stressende situasjon at det ikke funker helt som man ønsker. Det kan jo medføre at parforholdet hangler av gårde og man samarbeider dermed kanskje litt dårligere om andre ting også? Mange parforhold tar slutt for at gnisten ikke er tilstede lenger. Og hvorfor gnisten ikke finnes, det kan det jo være mange grunner til.

Mitt råd er at det er er lurt å søke hjelp i tide. Ikke vent for lenge, til problemene blir for store og uoverkommelige. Det kan ofte være vanskelig å komme seg ut av mønstre og vaner. Det kan forresten også være fint å være i forkant og få tips og råd til hvordan man kan bevare sexlivet i de ulike livsfasene.

Hva kan man snakke med sexolog om?

Det meste egentlig, men vanlige problemstillinger kan være:

Manglende eller nedsatt sexlyst

Smerter ved samleie

Problemer med ereksjon

For tidlig eller forsinket sædavgang

Orgasmeproblemer

Seksualitet i forbindelse med graviditet og etter fødsel

Seksualiteten når man er småbarnsforeldre

Seksualitet ved kronisk sykdom

Seksualitet ved overgangsalder

Seksualitet i moden alder

Jeg tilbyr både individuell rådgivning og rådgivning for par. Dersom man lever i et parforhold er det ofte gunstig at begge to er med på samtaler, da utfordringer i sexlivet naturlig nok kan påvirke parrelasjonen i stor grad. Og, seksualitet kan også være et tema det ikke behøver å være så lett å snakke om, og mange synes da det kan være fint å få litt starthjelp med kommunikasjonen hos en sexolog :-)

Skummelt?

Å snakke om sex og seksualitet er kanskje for mange veldig privat og vanskelig. Hos meg blir du møtt med et helhetlig perspektiv og en positiv tilnærming. Sammen finner vi gode løsninger som kan bidra til å løse problemene.

Kjenner du deg igjen i noen av problemstillingene nevnt ovenfor? Da kan det være lurt å ta kontakt.

Book time via denne linken: https://freyjabestille.as.me/?appointmentType=31732155

Sees vi?

Kontaktskjema