Akupunktur og infertilitet

Infertilitet er en helseutfordring, som betyr manglende evne til å bli gravid til tross for regelmessig samleie uten prevensjon. Et par kan regnes som ufrivillig barnløse dersom de ikke har blitt gravide ved vanlig samleie i løpet av i et år. Det kan være ulike årsaker til infertilitet blant kvinner. Studier viser også at stress kan påvirke eggkvaliteten og minske sjansen for å bli gravid. Akupunktur benyttes ofte i forbindelse med infertilitet hos kvinner. Behandlingsprinsippene går ut på å regulere menstruasjonssyklus, fremme eggløsning og sirkulasjon i livmor og underliv generelt.

Akupunktur benyttes ofte i forbindelse med infertilitet hos kvinner

Mange kvinner sliter med sammensatte lidelser, for eksempel en kombinasjon av muskel- og skjelettsmerter, psykiske plager og andre diagnoser. Dersom kvinnen har andre plager som for eksempel søvnforstyrrelser, slitenhet, irritabel tarm, stress etc. vil akupunktøren også forsøke å bedre dette i behandlingen.

Å være i en prosess med å prøve å få barn, eller er i et behandlingsopplegg, er en veldig sårbar situasjon. Akupunktør og sykepleier Hilde har 20 års erfaring og er også en god samtalepartner. Hos henne blir du godt tatt vare på.

Kontaktskjema